praktik!
Tänkte skriva lite om just praktiken nu, som ni kanske vet är frida och sofia på en annan del av gården, just nu är dom på den finare restaurangen. Jag är på ett ställe som kallas "weinstube" det är typ som en lunch restaurang, vi kör ala caret lunch men även ala carte på kvällen !
Själva maten som vi serverar är mestadels tillagat på ett annat ställe som man kallar för "container". Jag har inte vart med så mycket på morgonen så jag vet inte riktigt hur det funkar, jag har nästan bara kört "service" och inte "preppat upp köket.
Idag började jag klockan 12, så vi gick upp 10 och åt frulle 10.40. Frukosten var rätt bra faktiskt, älskar gårdens EGNA färskpressade juicer, sjukt goda :) känns rätt sjukt att dom odlar äppeljuicen på gården och sen dricker man den och tittar ut på träden! Sedan gick jag ner till "weinstube", började där med att lägga tallrickar och sallader, börjar faktiskt kunna menyn nu! sedan när lunchen var klar gick jag med mr.weihman upp till "containern" och gjorde deras ärtsoppa typ. Vi gjorde även deras kött bullar som är större än våra och lite annorlunda kryddor. Vi styckade även lite kött och så vidare.
Därefter så gick vi tillbaka till "weinstube" och körde middags servicen. Gillar att jobba med Mr.weihman, det är en härlig typ. Har även börjat komma in bättre i gänget, idag lurade jag dom och sa att dumihuvudet betydde snälla :) lite kul faktiskt ;)
Skriver igen sen! tschuss
Själva maten som vi serverar är mestadels tillagat på ett annat ställe som man kallar för "container". Jag har inte vart med så mycket på morgonen så jag vet inte riktigt hur det funkar, jag har nästan bara kört "service" och inte "preppat upp köket.
Idag började jag klockan 12, så vi gick upp 10 och åt frulle 10.40. Frukosten var rätt bra faktiskt, älskar gårdens EGNA färskpressade juicer, sjukt goda :) känns rätt sjukt att dom odlar äppeljuicen på gården och sen dricker man den och tittar ut på träden! Sedan gick jag ner till "weinstube", började där med att lägga tallrickar och sallader, börjar faktiskt kunna menyn nu! sedan när lunchen var klar gick jag med mr.weihman upp till "containern" och gjorde deras ärtsoppa typ. Vi gjorde även deras kött bullar som är större än våra och lite annorlunda kryddor. Vi styckade även lite kött och så vidare.
Därefter så gick vi tillbaka till "weinstube" och körde middags servicen. Gillar att jobba med Mr.weihman, det är en härlig typ. Har även börjat komma in bättre i gänget, idag lurade jag dom och sa att dumihuvudet betydde snälla :) lite kul faktiskt ;)
Ska lägga upp en bild på en av salladerna jag gjorde idag, men det funkar inte! får skicka bilden till frida sen när dom slutat :)
Skriver igen sen! tschuss
Kommentarer
Trackback