tysklandspraktik hösten 2011
Hej och välkomna till våran blogg!
Vi startar denna blogg för att vi har praktik i Wiesbaden utanför Frankfurt i Tyskland under sex veckor. Stället vi är på är en gård som heter domäne mechtildshausen, som är nästan helt självproducerande. Vi har allt från djur, utav dem gör vi egen ost, kött och mjölk. Det finns stora fällt där de odlas grönsaker och frukt. Gården har ett eget märke som har allt från äppeljuice till mjölk och köttfärssås, alltså produkter som går att köpa på saluhallen här på hotellet. Vi kommer att uppdatera er om allt från vad vi gör på jobbet till vad som händer här i tyskland på våran fritid!
Vi som skriver bloggen är Jesper, Sofia och Frida, alla går linjen hotell och restaurang global, och har vår 3e praktikperiod här i tyskland. Målet med utbildningen är att bli kockar så vi har praktik i köket här på hotellet. Stället här har två restauranger och ett café plus mejeri, slakteri, bageri, frukostrestaurang och saluhallen då plus massor av andra ställen där det jobbar massor utav folk. Sammanlagt jobbar det 330 personer på hela gården så det är väldigt stort alltså. Vi får hoppas ni tycker det är intressant och vill fortsätta läsa!
Vi som skriver bloggen är Jesper, Sofia och Frida, alla går linjen hotell och restaurang global, och har vår 3e praktikperiod här i tyskland. Målet med utbildningen är att bli kockar så vi har praktik i köket här på hotellet. Stället här har två restauranger och ett café plus mejeri, slakteri, bageri, frukostrestaurang och saluhallen då plus massor av andra ställen där det jobbar massor utav folk. Sammanlagt jobbar det 330 personer på hela gården så det är väldigt stort alltså. Vi får hoppas ni tycker det är intressant och vill fortsätta läsa!

i morse innan vår första praktikdag!
sofia hamnade i chock, där av hennes min! ;)
Kommentarer
Trackback